Eenvoudige watertips voor bij het kerstdiner

De feestdagen draaien vaak om lekker eten en drinken. Zoals wijn en bier een gerecht kunnen begeleiden en invloed hebben op de smaakbeleving, zo geldt dit ook voor bron- en mineraalwater. Dit heeft onder andere te maken met de mineralensamenstelling en het koolzuurgehalte van dit natuurlijke water. Hieronder worden vier eenvoudige tips gegeven voor het schenken van bron- en mineraalwater bij een diner.

Tip 1: Bouw het koolzuurgehalte af

Watertips voor bij het kerstdiner

We staan er vaak niet bij stil, maar de smaak van een gerecht wordt beïnvloed door het water dat je er bij drinkt. Bevat het wel of geen koolzuur en wat is de unieke mineralensamenstelling van het water? En wist je dat het koolzuur in mineraalwater een reinigende werking heeft op je smaakpapillen? Door met deze en andere watertips rekening te houden stel je het ideale kerstdiner samen. 

Koolzuur reinigt de smaakpapillen

Abonneren op RSS - diner